Trapezni limovi

posted in: Nekategorisano | 0

Trapezni limovi koje proizvodi firma Alternativa d.o.o Sarajevo su izvrstan i pouzdan proizvod za pokrivanje i oblaganje objekata. Široku primjenu ovi limovi imaju kod industrijskih hala, stambenih i poslovnih objekata, prodajnih centara, skladišta, nadstrešnica, štala, garaža i pomoćnih objekata.

Svi trapezni profili se proizvode sa dodatnim vodosigurnosnim žlijebom koji u potpunosti omogućava pravilno funkcioniranje krovnog pokrivača. Trapezno profilisani limovi se proizvode u pločama, tačne dužine u profilu i u boji po zahtjevu kupca, tako da nema nepotrebnih gubitaka materijala. Sa ovako profilisanim limovima i uz srtučno osoblje montaža lima je puno lakša i preciznija. Svi profili se rade od pocinčanog, plastificirano bojenog lima debljine 0,70 mm. Također, možemo valjati i aluminijske, pocinčane i inox limove.

Trapezni limovi se pričvrščavaju specijalnim vicjima sa neoprenskom podloškom u donju zonu lima, a ugradnju ovih profila trebaju raditi stručna lica osposobljena za ovu vrstu djelatnosti. Vijke je moguće poručiti u željenoj boji i za bilo koju vrstu konstrukcije: drvo, beton, metal.

Kompletan asortiman trapeznih limova posjeduje izuzetne tehničke karakteristike visoke nosivosti što je verificirano od strane IMK – Instituta za materijale i konstrukcije pri Građevinskom fakultetu u Sarajevu. Pored atestne dokumentacije za nosivost, Alternativa d.o.o posjeduje i odgovarajuće Certifikate o primijenjenim repromaterijalima.