Samouklapajući lim – EXCLUSIVE

posted in: Nekategorisano | 0

EXCLUSIVE samouklapajući krovni i fasadni lim je proizvod u ponudi firme Alternativa d.o.o. koji je svoju odličnu reputaciju stekao širom Evrope. Zbog svojih izvrsnih karakteristika i univerzalnosti u primjeni ali prije svega zbog svog izvrsnog izgleda, vrlo brzo je postato standard i u našoj zemlji.

Po svom izgledu, EXCLUSIVE najviše podsjeća na klasični falcani lim i zapravo je jedno dosta unaprijeđeno rješenje istog. Ovaj moderni i inovativani profil omogućava instalaciju kompletnog krova i fasade bez ijednog vidljivog vijka, što je vrlo čest zahtjev od strane investitora. Elegantna ojačanja po dužini profila daju mu efektan izgled.

Posebna pogodnost EXLUSIVE samouklapajućeg krovnog i fasadnog lima je mogućnost primjene kod velikog broja raznih krovnih i fasadnih podkonstrukcija. Montaža se može izvršiti jednoslojno, na ravnu plohu ili krovne letve, kao dvoslojno, u kombinaciji sa MASTER ili STRONG trapezno profilisanim limom, dok se na fasadama najbolje pokazala kombinacija sa ELEGANT trapezno profilisanim limom.

Pokrivna širina jedne table EXCLUSIVE lima iznosi 475 mm, dužina, debljina i boja lima se prilagođava potrbama kupca.
Osim čeličnog pocinčanog plastificiranog bojenog lima koji se standardno koristi za proizvodnju ovog profila, mogu se koristiti i drugi materijali kao što su aluminijski bojeni lim, bakarni lim, titanium-cink lim i sl.

Samouklapajući lim EXCLUSIVE posjeduje izuzetne tehničke karakteristike što je verificirano od strane IMK – Instituta za materijale i konstrukcije pri Građevinskom fakultetu u Sarajevu. Pored atestne dokumentacije za nosivost, Alternativa d.o.o. posjeduje i odgovarajuće Certifikate o primjenjenim repromaterijalima.

PRIPREMA PODKONSTRUKCIJE    

PRATEĆI ELEMENTI        

MONTAŽA