Limovi i limarska galanterija

posted in: Proizvodi | 0

Sa željom da ponudimo kompletno rješenje u oblasti krovopokrivanja zaokružili smo asortiman koji obuhvata sve potrebne elemente za kvalitetno odvođenje oborinskih voda.
U kombinaciji sa krovnim i fasadnim profilima, sistemi za odvođenje oborinske vode nude kompletno rješenje u kojem kupac ima mogućnost da sam
odabere komponente, tipove i boju, i na taj način dobije željeni izgled objekta. Oluci koje proizvodimo mogu se podijeliti na dvije osnovne grupe: polukružni i kvadratni oluci. U asortimanu
polukružnih oluka i to RŠ333 mm prečnika 140 mm i RŠ280 mm prečnika 120 mm. Vertikalni oluci se proizvode u tri različite dimenzije i to Φ 80, Φ 100 i Φ 120 mm. Ova grupa proizvoda je upotpunjena svim pratećim elementima za sitem odvodnje polukružnim olucima.

Sistem kvadratnih oluka za odvodnju oborinskih voda nudi četiri dimenzije presjeka horizontalnih i vertikalnih oluka i to 80, 100, 120 i 140 m..
Proizvodnja se vrši od najkvalitetnijih limova odgovarajuće debljine što rezultira vrhunskim kvalitetom i sigurnošču finalnih proizvoda.

U cilju zaštite objekata od iznenadnih padova snijega sa krova proizveli smo tri tipa snjegobrana: tačkasti, linijski i šišmiš.
Funkciju snjegobrana na krvnim limovima u obliku crijepa obavljaju linijski i šišmiš snjegobrani. Svi snjegobrani se pričvršćavaju kroz rebro crijepa SVP vijcima dužine minimalno 70 mm. Količina i raspored snjegobrana na krovu zavisi od dužine krovne plohe, nagiba krova i klimatskih uslova.
Na dužine krovne plohe od 6m2 treba montirati minimalno dva reda snjegobrana (ili tri reda u cil-cak rasporedu), apreko 6 m2 minimalno tri reda (ili 4 u cik-cak rasporedu).
Tačkasti snjegobrani za klasične glinene pokrove proizvode se u četiri varijante i to: Klasik, Tondach, Bogner i Mondo.

Sva limarska galanterija i opšavi se rade od istog materijala kao i pokrov. S obzirom da svaki objekat ima specifične zahtjeve u pogledu estetike i funkcionalnosti, pored standardnih opšava možemo raditi i specijalne lajsne prema skici koju dostavi kupac.
Dimenzije, dizajn i boju završnih lajsni također određuje kupac.
Dobro opskrbljen lager repromaterijala i vlastita proizvodnja nam omogućavaju promptne ili isporuke sa veoma kratkim rokovima.