Frigo paneli TOPTERM FPP

posted in: Nekategorisano | 0

Termo paneli frigo TOPTERM FPP su paneli koji se rade u debljinama 80,100,120,140,160 i 180 mm i u dužinama do 12,40 m1. Koriste se kao stropni i zidni paneli za komore i hladnjače u kojima je potrebno držati konstantnu temperaturu, a izolacijska svojstva poliuretana u ovom slučaju dolaze do punog izražaja. Svi frigo paneli su proizvedeni sa sigurnosim žlijebom koji uveliko poboljšava izolacijska svojstva na spoju dva panela.

Standardno se frigo paneli sastoje od dva pocinčana plastificirana lima standardne debljine 0,50 mm. Vanjski lim može biti mikroprofilisani ili linijskoprofilisani lim, a unutrašnji lim je također moguće naručiti u ove dvije varijante, mikroprofilacija i linijska profilacija. Na profilisanim limovima se nalazi i zaštitna folija, koja se nakon završene montaže obavezno skida. Modularna širina frigo panela je 1.000 mm, a uklapanje panela je riješeno dvostrukim čeličnim i jednim poliuretanskim žlijebom.

Rade se za plusne i minusne komore sa pratećim potrebnim elementima za montažu i potpuno su neškodljivi u kontaktu sa hranom. Zaštita čelične jezgre lima je izvedena sa alu-cinkom i obojena poliesterskim lakom što mu omogućava dug vijek trajanja. U izuzetnom agresivnim sredinama ili po zahtjevu kupca možemo proizvesti panele u inox izvedbi (jednostrano ili obostrano).

 

UPUTSTVO ZA SKLADIŠTENJE I UGRADNJU