Konstruktivni elementi

posted in: Nekategorisano, Proizvodi | 0

Ovi profili se proizvode od visokokvalitentnog strukurnog čeličnog lima, obostrano zaštićenog slojem cinka od 275 gr/m2. Upotreba hladno valjanih “C” i “Z” profila smanjuje težinu konstrukcije, povećava brzinu gradnje, a s obzirom da se izrađuju od čeličnih pocinčanih traka, dodatna antikorozivna zaštita nije potrebna.Osnovne prednosti u odnosu na druge vrste čeličnih profila su mala težina i velika nosivost.

“C” grede

Ovi profili se koriste kao konstruktivni elementi za zidove i krovove, kao sekundarna konstrukcija koja nosi krovnu ili fasadnu oblogu, te kao okviri za prozore i vrata na industrijskim objektima gdje je primarna konstrukcija izrađena od betona ili čelika. Osnovne prednosti u odnosu na druge vrste čeličnih profila su mala težina i velika nosivost. Mogu se pakovati u kutiju ili u “I” profil.

Proizvode se od visokokvalitetnog (strukturnog) čeličnog lima obostrano zaštićenog slojem cinka od 275 g/m2. Prilikom proizvodnje za spajanje profila vijcima, moguće je bušenje rupa prema nacrtu naručioca. Profili se proizvode na dužine prema zahtjevu kupca, nema nepotrebnog otpatka i ostvaruje se laka i brza montaža. Osim jednostavne montaže i iskoristivost ovih nosača je maksimalna (nema otpatka) u odnosu na klasične valjane profile koji su puno teži i traže antikorozivnu zaštitu koja je po vijeku trajanja puno manja od pocinčanih C greda. Alternativa d.o.o. proizvodi C-profile u dimenzijama 100x50x20 mm, 125x50x20 mm i 150x50x20 mm u debljinama od 2,00 do 2,50 mm. Izuzteno se mogu raditi i profili u manjim debljinama.

 

 

“Z” grede

Proizvode se od visokokvalitetnog (strukturnog) čeličnog lima obostrano zaštićenog slojem cinka od 275 g/m2. Profili se proizvode na dužine prema zahtjevu kupca,maksimalne dužine 3 m, nema nepotrebnog otpatka i ostvaruje se laka i brza montaža. Osim jednostavne montaže i iskoristivost ovih nosača je maksimalna (nema otpatka) u odnosu na klasične valjane profile koji su puno teži i traže antikorozivnu zaštitu koja je po vijeku trajanja puno manja od pocinčanih Z greda. Alternativa d.o.o. proizvodi Z-profile u dimenzijama od 50 – 150 mm,i debljinama od 1,00 do 2,50 mm. Izuzteno se mogu raditi i profili u manjim debljinama.