Ostala vijčana roba

posted in: Nekategorisano | 0

Krovna vijčana roba iz našeg asortimana je prilagođena magnetnim nastavcima M8 za brzu i jednostavnu montažu. Ovi magnetni nastavci odgovoraju svim vrstama akumulatorskih bušilica.
Jahači za trapezne limove se koriste za ojačanje i stabilnost veze između pokrova i podkonstrukcije u slučaju kada se vijak pričvršćuje u gornju zonu trapeznog profila. Jahači su izrađeni od čeličnog pocinčanog plastificiranog lima u boji pokrova i imaju zaštitnu brtvenu traku sa donje strane. Dimenzijom su prilagođeni širini rebra za sve trapezne limove iz našeg asortimana. Nezamjenjivi su prilikom montaže krovnih termoizolacionih panela gdje se obavezno moraju stavljati na dijelu preklopnog rebra.
U prodaji imamo dvije vrste limarskih nitni i to:
–    Nitne sa aluminijskom kapicom i čeličnim tijelom
–    Nitne sa čeličnim tijelom i kapicom
Boje nitni kojima raspolažemo su: tamno smeđa RAL8019, bijela RAL 9002, tamno crvena RAL 3009, crna RAL 9005 i pocinčana.
Kapica za vijak je izrađena od čeličnog pocinčanog plastificiranog lima u boji pokrova, odnosno fasadne obloge. Koristi se za maskiranje vijaka koji estetski ne odgovaraju upoterbljenoj oblozi, bilo da se radi o zidnoj lajsni ili fasadi. Nekada je potrebno da se limena obloga pričvršćava specijalnim vijcima za podkonstrukciju pri čemu se stavlja kapica koja maskira glavu vijka u boju upotrebljene obloge. Na primjer, za zidnu lajsnu se koriste vijci sa tiplom za koje je idealna upotreba ove kapice. Važno je napomenuti da pri korištenju drugih vrsta vijaka u kombinaciji sa kapicom obavezno se mora staviti gumena podloška između kapice i podloge.
Obračunska jedinica za limarske nitne i kapice je cnt (cent) i označava 100 komada.